Certificaten Wiers Waterbouw

Diensten & producten > Oeverbescherming > Betonnen damwand specialist

Betonnen damwand specialist

Het aanbrengen van betonnen damwand vergt veel vakmanschap. Vaak zelfs meer dan bijvoorbeeld het aanbrengen van een houten of een stalen damwand. Gezien het aantal kilometer aan betonnen damwand die Wiers Waterbouw de laatste 60 jaar heeft aangebracht durven wij te stellen dat het aanbrengen van betonnen damwanden één van de specialiteiten van ons bedrijf is.

Indien men kiest voor betonnen damwand, dan kiest men voor een duurzaam product. Bij een betonnen damwand is een levensduur van 100 jaar mogelijk, zonder dat er onderhoud nodig is.

Waar vroeger nog zwellatten voor de verbinding tussen de betonnen damplanken onderling nodig waren, worden ze tegenwoordig uitgevoerd met veer en groef. Door het toepassen van verdichtingsvrije beton wordt een grote oppervlakte dichtheid gerealiseerd, waardoor de prefab elementen strak van vorm zijn en een hoge zichtkwaliteit hebben (geen luchtbellen). Tevens wordt door de verdichtingsvrije beton een hoge betonsterkte gehaald, namelijk klasse C55/C67.

De standaardbreedte van een prefab betonnen damplank is 50 cm, de damplank kan uitgevoerd worden in diktes van 100, 120, 150, 200 en 250 mm. De damplank kan in elke gewenste lengte worden uitgevoerd. Ook de wapening in de damplanken kan variëren en is afhankelijk van de krachten die de damplanken moeten opnemen.

Een betonnen damwand kan zodanig geplaatst worden, dat de bovenzijde van de damwand een mooie horizontale lijn vormt, afwerking van de bovenzijde is dan niet nodig. Natuurlijk kan men er ook voor kiezen om de damwand af te werken met een betonnen deksloof. Deze deksloof kan men in het werk storten, maar een prefab deksloof behoort ook tot de mogelijkheden. Er zijn vele variaties mogelijk in vorm en kleur.

Wilt u een betonnen damwand laten aanbrengen door Wiers Waterbouw of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Contact

Bezoek- & postadres:
Wolvenjacht 1
8064 PB Zwartsluis

Telefoon: +31 (0)38 386 62 81

Contact opnemen

Wiers Waterbouw bouwt al meer dan 90 jaar op en rondom het water aan prachtige projecten. Door ons heldere advies en flexibele dienstverlening creëren wij samen met u altijd een duurzame oplossing. En daar zijn wij trots op!